Expositie Cor Knops in ALARM en Museum van Alle Tijden zo 5 mei - za 29 juni 2024

Logo

Na ruim dertig jaar (1993/2024) is Cor Knops weer present in ALARM en Museum van Alle Tijden met een solo-expositie.

Kleine juweeltjes - een feest voor de geest van Cor Knops

Cor Knops is een schilder, tekenaar pur sang, die met architectonische verwante vormen, die hij op kleine en grote vlakken op schilders canvas vastlegt met een enorme precisie en een vleugje humor.

Cor Knops 2024

De werken in ALARM zijn capsule achtige vormen, voorwerpen die op zoek zijn naar hun plaats in de ruimte, of schijnbaar zomaar dwalen door het heelal.

De abstracte benadering, de seriematige aanpak en de analytische benadering in zijn werk doet denken aan voorstadia van architectonische ontwerpen om vorm en ruimte te concretiseren.
Cor Knops laat het open en hij laat de schoonheid, medium verf, de vorm en ruimte vrij voor associatieve interpretaties.
Doormiddel van zijn repeterende seriematige opzet hebben de werken soms een hallucinerende werking.

Cor Knops 2024

Laat u meevoeren in deze zorgvuldige samengestelde expositie waarin 75 werken te zien zijn van de 75-jarige kunstenaar Cor Knops.

Feestelijke opening op zondag 5 mei 2024 om 14.30 uur, Oeffeltseweg 21 Beugen.
De expositie duurt tot en met zaterdag 29 juni.

In het Museum van Alle Tijden zal zijn drie dimensionaal werk te zien zijn vanaf half acht in de ochtend tot half elf in de avond.
Loop rond het museum, kijk door de museumvensters zodat u de ruimtelijke wervelingen van de driedimensionale werken van de schilder/ constructivist kunt aanschouwen.

Gratis parkeren.

Alarm is elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op afspraak, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! & Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Cor Knops 2024

 

Kunstruimte ALARMKunstruimte ALARM (sinds1994)

is een initiatief van kunstenaar Ans Verdijk in het zuiden van het land, aan de Maas, op een steenworp van de Duitse grens. In de grote specifieke museale ruimte exposeren kunstenaars en dagen elkaar uit door middel van samenwerkingen en verrassen de bezoekers. Elke  zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. 


Museum van Alle TijdenMuseum van Alle Tijden (sinds 2011)

ligt aan de rand van niemandsland, maar is goed te bereiken. Elke twee maanden staat het M.v.A.T in het teken van telkens weer een andere expositie. De exposities zijn van vroeg in de ochtend tot 's-avonds gratis door kijkvensters te bewonderen.

 

 

  • Cor Knops
  • Forelgracht 55
  • 6642ED Beuningen NL
  • 06 44918942
  • Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
  • Facebook | LinkedIn | Instagram
  • www.corknops.nl